Karriärcoaching

Ofta väljer vi redan i 18-20 års åldern yrke för hela livet. Det är inte ovanligt att vi väljer ett yrke där det är lätt att få jobb, är välbetalt eller något våra föräldrar inspirerar till. Därför kan det hända att man bara råkar hamna inom ett yrke, och efter några år sitter man fast. Vad gör man när man vet att man egentligen vill göra något annat, men kanske inte vågar ta steget? Vad gör man när det finns så mycket man vill, men inte riktigt vet vad som passar bäst.

Det är här du har en stor hjälp av en karriärcoach, som hjälper dig att hitta det du verkligen är intresserad av och som passar dig. Vill du uppåt, utvecklas i din nuvarande roll, röra dig i sidled till en annan typ av tjänst, byta arbetsgivare, eller kanske till något helt nytt du verkligen brinner för.

Jag hjälper dig med mallar och verktyg för att du skall kunna kartlägga dina kunskaper, kompetens, färdigheter och dolda förmågor, samt identifierar alla dina tidigare framgångssituationer i livet. På så sätt hittar du dina mest värdefulla kunskaper, egenskaper och färdigheter. Därefter tittar du på vad som motiverar dig, och vilka förmågor du helst vill utnyttja i framtiden, att identifiera dina strakaste drivkrafter, viktiga faktorer i arbetslivet, samt dina värderingar och livsmål.

Den här inventeringen ger dig en bra kunskapsplattform och den bästa förutsättningen när du tar nästa steg i karriären. Den hjälper dig också att bygga och utveckla dig som varumärke, vilket avsevärt ökar dina chanser att få drömjobbet.

När själva processen inleds med att aktivt söka jobb, får du hjälp med att använda de effektivaste metoderna för att söka arbete. Om du behöver får du även hjälp med allt från att skriva ett slagkraftigt CV, till anpassade ansökningsbrev för olika mottagare, som gör att du sticker ut från mängden och får komma till en intervju. Du kan få hjälp med hur du presenterar dig på ett övertygande sätt och att vara framgångsrik på anställningsintervjuer.

Coachning är det mest effektiva sättet för alla former av förändring, fast det handlar också om personkemi och att känna sig trygg. Därför erbjuder jag alltid ett gratis inledande telefonsamtal där vi får möjlighet att diskutera vad du vill uppnå.

NLP logos
NLP Coaching