Warning: include(/usr/var/www/annemarielips.se/public_html/inc_header.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/annemarielips.se/public_html/nlp-blog/wp-content/themes/ampe/header.php on line 23

Warning: include() [function.include]: Failed opening '/usr/var/www/annemarielips.se/public_html/inc_header.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/annemarielips.se/public_html/nlp-blog/wp-content/themes/ampe/header.php on line 23

Anne Marie Lips NLP Blog

Trauma releasing exercise TRE

Förra söndagen var David Berceli här i Stockholm och höll en gratis workshop för närmare 150 personer i den här tekniken på danshögskolan. David Berceli är amerikan  Ph.D., forskare, traumaterapeut och före detta munk (har bla arbetat lång tid med Moder Teresa), har skapat en kraftfull metod för att frigöra stress och obearbetade känslor i kroppen. Metoden kallas Stress och Trauma Release Exercises (TRE).
David har utvecklat den här tekniken under alla sina år i olika krigs och katastrof zoner runt världen. Han har gjort det genom att studera hur vi reagerar på fara, vilket är helt universellt, vi kryper ihop framåt. Med tiden så blir det väldigt mycket spänningar i kroppen som påverkar oss väldigt mycket.

David är en otroligt underhållande och lättsam när han berättar hur han utvecklade tekniken och bjuder på många skratt och igen kännande leenden.  Vi får dessutom en ra föreläsning om hur de olika stadier av stress och trauma ser ut och hur vi reagerar på det.

Senare vid den praktiska övningen att skaka ur muskellagrad spänning så kunde jag verkligen förstå varför tekniken är så  bra mot stress och trauman.  Den är så enkel att jag kan utföra den själv hemma utan terapeut.

Jag hade med både min dotter, en god vän och även min naprapat var där. Vi var  alla var mycket nöjda. Jag önskar att så många som möjligt får lära sig  TRE och får chansen att uppleva snabba och värdefulla kvalitetsförbättringar i både kropp och knopp.

Jonas Nordström  på www.Emir.se som är god vän till David, kommer att fortsätta sprida kunskapen här i Sverige. Han kommer att ha öppna klasser på danshögskolan varannan torsdag med början i december.

Intervjuer med David Berceli:
(Amerikansk TV. 4 min):
http://www.azfamily.com/video/gmaz-index.html?nvid=280787
(Conscious Media Network, 20 min):http://www.consciousmedianetwork.com/members/dberceli.htm

Se mer här:
http://www.youtube.com/watch?v=bPFbXdSGSkc

För ännu mer fördjupning i TRE  se Davids Bercelis hemsida. http:// www.traumaprevention.com   

En kommentar

  1. martin jonsson
    Skickad Saturday, 6 December, 2008, 04:42 | Permalink

    intressant med TRE, vill veta mera.

Skriv en kommentar

Your email is never shared. Behövda fält är markerade med *

*
*

NLP logos
NLP Coaching