Warning: include(/usr/var/www/annemarielips.se/public_html/inc_header.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/annemarielips.se/public_html/nlp-blog/wp-content/themes/ampe/header.php on line 23

Warning: include() [function.include]: Failed opening '/usr/var/www/annemarielips.se/public_html/inc_header.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/annemarielips.se/public_html/nlp-blog/wp-content/themes/ampe/header.php on line 23

Anne Marie Lips NLP Blog

Sverige ett U-land när det gäller NLP

De  är de väldigt få  människor  som ens hört talas om NLP här på vår breddgrad.  När jag berättar vad jag jobbar med, får jag alltid  först förklara vad NLP är för något. Och ändå började  NLP   utvecklas för över 35 år sen.  I går hörde jag att  det skrivits närmare  10 000 böcker om NLP och olika  tekniker. På skoj jag gjorde en sökning på Adlibris och hittade 10 titlar på svenska om NLP.  Däremot finns ingen av NLP:s två grund utvecklare Richard Bandler och  John Grinder översatta till Svenska, jag tror Richard har skrivit minst 15  böcker. Söker jag däremot  på böcker i kategorin New age finns det 100 tals att väja på. 

Vi svenskar anses ju vara rätt tungsinta till vår läggning, jag undrar rent hypotetiskt. Hur vi skulle vara om  alla hade  lärt oss en av alla  NLP:s tekniker, den i att på en milli sekund ändra sinnes tillstånd till något som är väldigt behagligt och  trevligt. 

Lite ljusglimtar finns det i alla fall, på www.nlp.se  finns mängder av information om NLP, såsom dess historia, forskning, bok rekommendationer,  utbildning, certifierings organisationer och mycket mer.

En av de stora pionjärerna Robert Dilts kommer till Stockholm den 11 mars för ett seminarium i coaching på identitetsnivå, vilket jag kommer  att skriva mer om här efter kursen.

Richard Bandler kommer att föreläsa i Polen i april Using Your Brain For A Change – Richard Bandler & John La ValleAPRIL 18-19, 2009 – NLP Polska – Warsaw Poland

Skriv en kommentar

Your email is never shared. Behövda fält är markerade med *

*
*

NLP logos
NLP Coaching