Warning: include(/usr/var/www/annemarielips.se/public_html/inc_header.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/annemarielips.se/public_html/nlp-blog/wp-content/themes/ampe/header.php on line 23

Warning: include() [function.include]: Failed opening '/usr/var/www/annemarielips.se/public_html/inc_header.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/annemarielips.se/public_html/nlp-blog/wp-content/themes/ampe/header.php on line 23

Anne Marie Lips NLP Blog

Linnegården

Häromdagen var det på nyheterna igen, att äldrevården i Stockholm är så dålig. Men det finns undantag Linnegården i Stockholm är som ett litet trevligt pensionat. Min kära mormor bodde där i närmare 6 år
De som jobbar där och tar hand om våra gamla  gör en helt fantastisk insats.Personalen  jobbar skift och har  ofta långa pass som kan vara 12 timmar varannan söndag.Ändå är det i stort samma personal som när mormor flyttade dit.

Här bakar de själva kakor till fikat på helgerna, när det är  storhelg så fixar de  alltid till den mat  och tillbehör som hör till just  den helgen.  De pyntas och gör fint överallt, även inne hos  alla  boende.
Den som vill får frukost serverad på sängen. Det går till och med att få eget vin serverat vid till middagen.
Under sommarmånaderna så hjälps de gamla ner till den vackra blommande innegården där
kaffet serveras klockan 15.
En gång om året så är det gårdsfest för hela huset och alla anhöriga, en fest som bjuder på god mat i långa rader, tårtor och kakor och  så massor av skratt och glädje.

Under min mormor sista veckor var jag där väldigt många timmar varje dag. Och kunde se och uppleva ännu  mer hur mycket jobb och omsorg som läggs ner på de som bor där. För att inte tala om all  den extra stora omsorg som både  min mormor  och jag fick under hennes sista veckor.

Dessa underbara människor som tar hand om våra gamla, har som ni kanske minns från förra våren inte någon hög lön. Jag tycker vi borde uppskatta dem mycket mer än vad vi gör, för de är verkligen änglar i vardagen. 

En kommentar

  1. Skickad Saturday, 23 May, 2009, 11:39 | Permalink

    Hi, nice posts there :-) thank’s for the interesting information

Skriv en kommentar

Your email is never shared. Behövda fält är markerade med *

*
*

NLP logos
NLP Coaching